Η Ξάνθη

 

Η Ξάνθη που απέχει μόλις 2 ώρες και 30 λεπτά περίπου από την Θεσσαλονίκη, είναι η πόλη που συνδιάζει τα πάντα: Ομορφιά, πολιτισμό, ιστορία, διασκέδαση. Έχει να προσφέρει κάτι για όλες τις προτιμήσεις χωρίς να αφήσει τον επισκέπτη της να νιώσει ποτέ πλήξη.

Φαγητό με επιρροές από την Μεσόγειο και την Ανατολή, αθλητισμός για όλα τα επίπεδα και όλα τα γούστα, θρησκευτικό, ιστορικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρον αλλά και πολλές επιλογές για την ψυχαγωγία μας.
 
Μια πόλη που συνδιάζει την πολυπολιτισμικότητα με την παράδοση, βάζοντας  χρώμα στην καθημερινότητά μας. Μια πόλη μοντέρνα, με παλμό και ρυθμό!
 
Ο επισκέπτης μας σίγουρα θα περιπλανηθεί στα σοκάκια της Παλιάς Πόλης, τόσο τις πρωΐνές, όσο και τις βραδινές ώρες της ημέρας, για να θαυμάσει την αρχιτεκτονική της, να επισκευθεί τους Ναούς της, όσο και τα ενδιαφέροντα Μουσεία της.
 
Έπειτα θα σταματήσει για φαγητό ώστε να γευθεί το πάντρεμα των γεύσεων, Μεσογειακών και Ανατολίτικων, που χαρακτηρίζουν την πόλη, όπως το Κασέρι Ξάνθης, τον καβουρμά, το κεμπάπ κ.α., να δοκιμάσει το τοπικό κρασί και να τελειώσει με ένα γλύκισμα όπως το σουτζούκ λουκούμ ή τη φημισμένη Ξανθιώτικη καριόκα.

Θα απολαύσει τον καφέ της επιλογής του σε ένα από τα πολλά όμορφα καφέ που αποτελούν μέρος από τον παλμό της πόλης και μετά θα περπατήσει προς την Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης που έχει επίσης εμπορικό αλλά και ιστορικό ενδιαφέρον.
Το Σάββατο δε, θα επισκεφθεί το πιο γνωστό Παζάρι της Ελλάδας που συνδιάζει όλων των ειδών τα εμπορεύματα, από τρόφιμα έως ρούχα, υποδήματα, μικροέπιπλα και άλλα πολλά προϊόντα. 


Η βραδινή ψυχαγωγία του επισκέπτη μας είναι επίσης θέμα επιλογής καθώς η πόλη προσφέρει τα πάντα: Ταβέρνες με ή χωρίς μουσική, εστιατόρια, καφέ, μπαρ. Τα είδη της μουσικής που ηχούν στα καταστήματα εστίασης μπορούν να ικανοποιήσουν όλα τα γούστα. Ροκ, έντεχνο, λαϊκό, ρεμπέτικο.

© 2015 by Kaseri Xanthis. Proudly created by Yes, We Can!

  • Facebook Clean
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now